• Vorige pagina

Assortiment

Wijn met een goede pers

Inschrijving Nieuwsbrief

KAIKEN CABERNET SAUVIGNON
Kaiken is onderdeel van het beroemde wijnhuis Montes in Chili. In Mendoza Valley, Argentinië maken ze echter deze Cabernet: een heel mooie en typische wijn met de geur van zwarte bessen en de smaak van rijpe tannines. De naam is afgeleid van “caiquenes”: de wilde ganzen die over de Andes tussen beide landen vliegen.
40% van de wijn is gerijpt op Frans eikenhout zodat er nog lekker veel springerig fruit in zit, maar ook een mooie vanillesmaak. Drink deze zwoele jongen bij gebraden vlees met een stevige smaakof  bij harde kazen.
Per fles 8,65
Per doos  45,00 (7,50)

PALLETWIJN WIT
AUSTRALIAN CHOICE  CHARDONNAY

Chardonnay uit Zuid-Oost-Australië met een minimum aan houtrijping. Deze zachte en fruitige wijn heeft nog heerlijke frisheid naast z’n ronde Chardonnay-karakter. Denk daarbij aan geuren van bloemen en exotisch fruit. Een goed idee bij geitenkaas, witschimmelkazen en ronde visgerechten. Lekker als aperitief bij gedroogde ham en ook gebakken kippetjes: geen probleem!
Per fles 5,45
Per doos van de pallet nu 23,95  (3,99 per fles)

PALLETWIJN ROOD
LE COCHONNET  CABERNET SAUVIGNON

De biggetjes zijn weer terug! Na het succes van de Sauvignon Blanc, Chardonnay en Merlot hebben we een nieuw varkentje in de winkel: de Cabernet Sauvignon! Fruitig, maar stevig. Toegankelijk met structuur. Deze big wordt weer een blijvertje! Heerlijk bij de winterse borrel of een doordeweekse karbonade uit de roomboter.
Per fles 5,95
Per doos van de pallet nu 26,50  (4,41 per fles)

CHÂTEAU GUILHEM
In het noordwesten van de Languedoc ligt Château Guilhem. Het is een echt familie-bedrijf: hier dus geen zenuwachtige aandeelhouders die uit zijn op snel geld, maar meerdere generaties die de trots van hun familie hoog willen houden met goede wijnen. Op het moment staat Bertrand Guilhem aan het roer. De wijnen zijn nieuwerwets gemaakt, maar ouderwets goed.

Château Guilhem | Sauvignon Blanc
Deze typische Sauvignon smaakt wat zachter dan de Noordfranse zusjes maar heeft niet het disco-fruit van Nieuw-Zeeland. Het zit er precies tussenin en biedt dus voor ieder wat wils. Na een frisse neus komt hij lekker strak binnen en smaakt 'ie lang naar wat bloemen en vers wit fruit.
7,95 per fles | 37,50 bij 6 flessen (6,25)

Château Guilhem | Prestige Rouge
50% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc en 10% Malbec. Dat is nog eens een 100% Bordeaux-blend! Maar wel met Zuidfranse kruidigheid en een Languedoc-prijs… Drink deze stoere wijn uit grote glazen bij gegrilde bavette of varkensfilet met paddenstoelen.
10,40 per fles | 53,00 bij 6 flessen (8,83)

OLIM BAUDA | BARBERA D’ASTI | LA VILLA
De Bertolino familie bezit 90 ha land in de provincie Asti (Piëmonte), waarvan 25 ha wijngaarden. De moderne kelders bevinden zich naast de 18e eeuwse villa. Barbera wordt als vrouwelijk getypeerd vanwege het verleidelijke fruit en de soms kattige zuurgraad. De kwaliteiten als ook de relatief lage tannines gekoppeld aan veel kleur, maakt de Barbera zeer geliefd. Deze uber-Italiaanse wijn is door z’n frisheid goede vrienden met tomatensaus. Denk pizza: zelf maken is heel makkelijk en leuk. Denk pasta: een goed merk al dente koken met een eenvoudige knoflook-tomatensaus en veel vers geraspte Parmezaan.
12,15 per fles | 62,00 bij 6 flessen (10,32)