• Vorige pagina

Assortiment

Inschrijving Nieuwsbrief

DE PALLETWIJN VAN SEPTEMBER 2016

Eloise Chardonnay

Smeuïge Chardonnay  blijft onverminderd populair. Al zijn er ook wijnliefhebbers die zeggen Chardonnay zat te zijn: we krijgen nog veel liefhebbers aan de proeftafel.

Nu is de vette en licht boterige smaak niet eens afkomstig van de druif. Deze structuur komt door de vinificatie: als je het gistbezinksel (de lie) in de wijn laat, wordt de wijn wat vetter. Als je hem ook dagelijks goed roert (batonnage) wordt ‘ie zelfs lekker boterig. Dit kan ook bij andere druiven, al is het wel een Chardonnay-dingetje.

Eloise heeft zo’n prettig randje vet als een entrecote: niet teveel, niet te weinig. Kan als aperitief, visitewijn, of bij gebraden kip uit de boter. Niet die broodmagere filet natuurlijk, maar kletsende dijen met krokant korstje.

Per fles 6,95
6 voor 27,50 (4,58)

Bestel de Eloise Chardonnay hier


Eloise Cabernet Sauvignon


Voor de webwinkel zochten we nog een wijn met pit en body. Maar wel voor een leuke prijs! Het werd de Cabernet van Eloise: met diepdonkere, fruitige geur.
Verder zitten er kruidige aroma’s met weer die laurier op de voorgrond. De smaak is die van weer donker fruit en wat katjesdrop. De smaak is zachter dan veel andere Cabernets, zonder harde tannines dus.

Drink deze alleskunner buiten de maaltijd om bij de open-haard-DVD of op het berenvel (lang leve het Nederlandse weer). Of schenk hem bij de septemberse dinsdagavond-biefstuk of stoofschotel van rundvlees met veel kruidnagel, tijm en laurier. Geslaagde Zuid-Franse Cabernet Sauvignon!

Per fles 6,95
6 voor 27,50 (4,58)

Bestel de Eloise Cabernet Sauvignon hier

 

Nieuw Zuid-Afrikaans wijnhuis van de Viljoen tak

Wij Nederlanders zijn vaak trots op onze introductie van de wijnstok in Zuid-Afrika in 1652. Maar om nu te zeggen dat de Nederlandse wijnbouwers legendarische wijnen maakte gaat wellicht iets te ver. Een kwaliteitsimpuls ontstond toen de Franse katholieken besloten de protestanten het land uit te schoppen. Velen vluchtten naar Zuid-Afrika, alwaar ze een nieuw bestaan op moesten bouwen.

De voorouders van wijnmaker Kobie Viljoen hoorden bij die groep, ze kwamen in 1671 aan mèt wijnexpertise. De Franse katholieken besloten de protestanten het land uit te schoppen. Velen vluchtten naar Zuid-Afrika, alwaar ze een nieuw bestaan op moesten bouwen. De voorouders van wijnmaker Kobie Viljoen hoorden bij die groep, ze kwamen in 1671 aan mèt wijnexpertise. De Franse naam Villion werd Viljoen, de rest is geschiedenis.

Lionne du Villion Maison | Blanc

Deze witte leeuwin is zacht en mild met heel veel fruit. In tegenstelling tot echte leeuwinnen is dit een allemansvriend voor alle feesten en partijen.

Op het terras in de septemberzon, bij de barbecue,  eigenlijk overal waar geen samenscholingsverbod geldt. Het is geen maaltijdwijn maar een plezierwijn. Maar mochten er ineens tapas, antipasti of andersgezinde plateaus met dungesneden ham en olijven ten tonele verschijnen: geen probleem.
 

Per fles 6,45
6 flessen voor 31,50 (5,25)

Bestel de Lionne du Villion Maison | Blanc hier

 

Lionne du Villion Maison | Rouge

De rode leeuwin is stevig maar ook fris. De geur doet denken aan huisgemaakte bessencompote met laurier. De Zuid-Afrikaanse hitte proef je terug in de gestoofde smaak.

De wijn is zwoel, licht rokerig en soepel.
Zoals Lenny Kravitz toen 'ie nog op gym zat. De kruidigheid past goed bij gebakken en gestoofde vleesgerechten. Maar als huiswijn gaat dit ook
prima: goed idee om altijd wat in huis te hebben.

Per fles 6,45
6 flessen voor 31,50 (5,25)

Bestel de Lionne du Villion Maison | Rouge hier

 

Santa Barbara
In de buurt van Valencia ligt de wijnstreek Alicante. Misschien niet de meeste bekende maar het is er goed toeven voor mensch en wijnstock. Door een Middelands zeebriesje is het namelijk wat koeler dan in het binnenland. Vandaar dat de beroemde Cabernet Sauvignon het hier goed doet. Z’n mediterrane maatje Monastrell is ook voor 50% vertegenwoordigd in de blend. Samen brengen ze 4 maanden door in Amerikaans en Frans eikenhout.

 

In de geur heeft deze fijne doch stoere wijn donker, zondoorstoofd fruit. Daarbij komt wat vanille en lichte rokerigheid van de vaten. De wijn kan buiten de maaltijd om gedronken worden maar is graag in het gezelschap van varkensvlees of rundvlees. Gebakken in boter natuurlijk, met wat snippers knoflook en verse rozemarijn uit eigen tuin. Want dat is lekker.

Per fles 7,95
6 flessen voor  37,50 (6,25 per fles)

Bestel de Santa Barbara hier