In Frankrijk luidt de naam van deze witte druif simpelweg chenin. Hij staat aangeplant langs de Loire in Anjou en Touraine en wordt gebruikt voor een breed gamma wijnen die zeer goed kunnen zijn: van strakdroog tot edelzoet, zowel stil als mousserend. Het land met verreweg de grootste aanplant is van chenin is Zuid-Afrika. Lange tijd werd de druif daar gezien als leverancier van grote volumes, maar inmiddels wordt hij er meer op zijn waarde geschat,. Chenin is geen ‘makkelijke’ druif, want hij heeft veel zuren en een eerder minerale dan fruitige smaak.
Fraaie geurige droge witte wijn met een fris aroma van citrus, groene appel en licht florale nuances. Fraai bij vele visgerechten, zowel als koud voorgerecht als ovenschotel.
Volgeel van kleur, krachtig en verfijnd van geur met nuances van rijpe perzik, abrikoos en amandel. Goed te combineren met zowel ganzenlever en blauwe kaas als verfijnd gebak en zoete desserts.
Volle, complexe droge witte wijn met een verfijnd aroma van rijp geel fruit, perzik en nuances van amandel en karamel. Uitstekende begeleider bij rijke visschotels, zowel zoetwater- als zeevis.
Frisse, fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een kenmerkende citrustoon en licht toast in het aroma. De smaak is sappig en vol. Lekker bij salades, koude schotels en vele visgerechten, zowel gestoofd als van de grill.
Smaakvolle, droge witte wijn uit Zuid-Afrika met een krachtig en fruitig aroma. De frisse, evenwichtige smaak combineert heel goed met frisse (vis)salades of gebakken vis.