Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Maandwhisky: Arran Quarter cask 

Arram Quarter cask Winnaar van laatste whisky proeverij een whisky die naar je tenen gaat .

Stoer warm  lichte turf , jodium en rook.

 

The Arran Single Malt The Bothy Quarter Cask Batch 2 is een oud goud geel gekleurde whisky met een warme neus met aroma's van sandelhout kruiden en geuren van de natuur. Heerlijke geuren van zoete moutige gerst en vochtig eikenhout met hinten van citroen die samen smelten met rietsuiker en hinten van cacao. Bij de eerste slok is deze whisky heerlijk zoet die zich vastpakt aan de gehemelte met een kick van rode chili en de heerlijke smaken van vers fruit als ananas, groene appels, geroosterde brioche en vanille-ijs maken deze dram mooi rond. De finish heeft een bloemig karakter die heerlijk blijft hangen in de mond. Een uitstekende whisky die vraagt om meer gedronken te worden!

Deze fles is in een gelimiteerde oplage van 12.000 stuks gemaakt.

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
 

NORMAAL 52,50 NU 47,50

 Geef u op om van alle whisky activiteiten op de hoogte te blijven. Dat kan als u op de homepage klikt op "Aanmelden nieuwsbrief". U kunt dan kiezen voor wijn of whisky. We houden u dan op de hoogte van de whisky activiteiten. 

Meer informatie over de whisky-proeverij.

Even geduld a.u.b.