Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Maandwhisky: Islay Storm

 

EEN GOED BEWAARD GEHEIM

Islay Storm 

Deze whisky is misschien wel een perfecte whisky nu de whiskyproeverijen niet door kunnen gaan. Want op de proefavonden worden deelnemers wel eens overmoedig, en weten precies wat er in het glas zit en zeker op het eind van de avond.  
 Bij deze mag je iedere Islay whisky noemen. We geven je direct gelijk wij weten namelijk ook niet waar die vandaan komt. Het enige dat we weten is dat de whisky van Islay komt.   
 Islay Storm is een malt waar veel geheimzinnigheid omheen hangt. De bottelaar doet geen mededelingen over de herkomst, dus wordt er volop gespeculeerd. De vorm van de fles doet Bruichladdich vermoeden en het etiket heeft enige verwantschap met Bowmore, maar die distilleerderijen lijken het toch niet te zijn. Aangezien de whisky betrekkelijk jong is (zo'n zes jaar), is het karakter van de distilleerderij nog niet heel prominent. Algemeen wordt aangenomen dat het ofwel Lagavulin, ofwel geturfde Bunnahabhain betreft, terwijl Caol Ila ook nog een mogelijkheid is. Al met al is Islay Storm een prima en zeer aangename Islay single malt.
 De whisky komt van The Vintage Malt Whisky Company en  is in 1992 opgericht door Brian Cook., die eerder werkzaam was als directeur bij een van de grootste distilleerderijen in Schotland. The Vintage Malt Whisky Company ontwikkelde eigen merken zoals Finlaggan en The Ileach . Voordat men whisky selecteert voor speciale bottelingen worden ze geproefd door een panel van tenminste 4 deskundige proevers. Het schijnt dat wanneer er iemand ziek is ze een vervanger zoeken. Wellicht dat iemand van jullie een keertje kan invallen.

Proefnotitie;Kleur: goud. Neus: tonen van rokerigheid en turf, vettig met aroma’s van de zee (zilt) en mout. Smaak: eerste aanzet van zoetige tonen, dan mediciale tonen, turf en zeewier, gevolgd door aroma’s van bourbon hout, custard en lichte kruidigheid. De afdronk is lang, aangenaam met rokerige en kruidige tonen.


 

NORMAAL 33,95 NU 29,95

Geef u op om van alle whisky activiteiten op de hoogte te blijven. Dat kan als u op de homepage klikt op "Aanmelden nieuwsbrief". U kunt dan kiezen voor wijn of whisky. We houden u dan op de hoogte van de whisky activiteiten. 

Meer informatie over de whisky-proeverij.

Even geduld a.u.b.