Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Château Couronneau

Bordeaux - Frankrijk

Bij Bordeaux denk je misschien niet in eerste instantie aan wijn van biologische druiven. Toch wordt ook in dit wijngebied biologisch geboerd. Bijvoorbeeld op Château Couronneau in Ligueux, een prachtig gerestaureerd, eeuwenoud landgoed, compleet met torentjes. Het ligt in de appellation Bordeaux Supérieur, op zo’n 180 meter hoogte: bijzonder, in deze relatief vlakke streek.

Eigenaars Christophe en Bénédicte Piat steken veel energie in het onderhoud en de gezondheid van hun 38 hectare wijngaard, waar voornamelijk merlot in staat. Ze binden de wijnstokken hoog op zodat het zonlicht meer bladeren bereikt, verwijderen overtollige knoppen en bladeren met de hand en halen een deel van de druiven voortijdig weg, zodat de rest beter kan rijpen.

Hoewel het château al heel oud is, ziet de kelder er volkomen eigentijds uit. Christophe, die jarenlang in de wijnhandel werkte, droomde er altijd al van zelf moderne, drinkbare en betaalbare Bordeaux te maken. Niet dat zijn manier van wijn maken heel hightech is: het is eerder een kwestie van perfect basismateriaal – gezonde, rijpe druiven – en verder zo min mogelijk ingrijpen. De wijnen worden op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks en mogen daarna een jaar rusten op eikenhouten vaten. Het resultaat is geweldig: levendige, fruitige wijnen, die opvallend zacht en zuiver zijn.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.