Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Whisky Proeverij 

Nieuws betreffende de najaar whiskyproeverijen 2021 bij ons in de zaak. Eindelijk mogen ze weer.
Gelukkig is er van uitstel een afstel gekomen.
Data: 25 oktober (vol)
26 oktober (vol)
2 november nog plaats
3 november nog in optie bij voldoende deelname.

De Schotse whisky’s zijn zeer met het landschap verweven. Dit betekent dat als men een whisky proeft, men een korte beschrijving van het omringende landschap kan gebruiken om de geproefde whisky te plaatsen. Als men dan een proeverij van “The Great Trail” ervaart dan zit daar dan natuurlijk een korte beschrijving van zowat heel Schotland aan vast. Welnu dat is wat Schotland zo boeiend maakt en natuurlijk zullen we het allemaal zien en proeven tijdens de proeverij.

Laten we eens een kort overzicht bekijken van wat ons voor whisky’s staat te wachten.

Als we met de “DFDS” in Newcastle aankomen dan kan je de westelijke of de oostelijke route omhoog nemen (beiden even boeiend).

Maar om alvast te wennen beginnen we met een uitstekende startup whisky van Auchentoshan.

Dan verplaatsen we ons naar het uiterste noorden naar een vrij nieuwe distilleerderij bij Thuso nl. de Wolfburn . Gevolgd door de Pulteney met een nieuw whiskyhit. We zakken verder naar beneden en
komen terecht in de streek van Lord Lovat (die zijn persoonlijke Piper meenam naar de invasie in Normandië). De whisky die we nu gaan proeven is de Glen Ord. Die gevolgd wordt door de prachtige Balblair.

En nu langs “The Great Glen” naar beneden. We gaan naar het schiereiland “The Kintyre”, alwaar we de ferry naar het eiland Bude nemen. We proeven dan de schitterende Arran. We gaan daarna verder naar beneden naar Campbeltown. Glen Scotia is daar een parel aan het worden.

Waar kun je nou een proeverij beter mee afsluiten dan een Port Charlotte een enorme winnaar van Bruichladdich op Islay.

Al met al een prachtige whiskyproeverij waar we echt van gaan genieten. Uiteraard is iedereen vanaf 18 jaar van harte welkom.

Tot ziens!

 

Even geduld a.u.b.