Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Whisky Proeverij

Wereld-Whisky-proeverij.

De eerstvolgende whisky-proeverij is een proeverij van top-whisky’s uit de hele wereld.

De proeverij zal plaats vinden op dinsdagavond 6 november 2018=VOL en woensdagavond 14 november.

Plaats van handeling: Oostendorpwijnen.

Tijdstip van aanvang: 19.00 uur.

Onder leiding van : Jan van den Heuvel

Kosten zijn € 31,50 per persoon.

 

Wat hadden whiskydrinkers het tien jaar geleden gemakkelijk!

Je nam een Schotse of Ierse Malt en je maakte je keuze vrij eenvoudig want de hoeveelheid whisky’s was beter te overzien. De laatste jaren worden we echter bestookt met whisky’s uit landen waar je vroeger als whiskyland nog nooit van gehoord had.

Zo’n twee jaar geleden hebben we in een proeverij al geprobeerd duidelijk te maken, dat er iets bijzonders aan de hand is. Een aantal landen wisten toen al whisky’s op de markt te brengen die van goede tot excellente kwaliteit zijn. Hoog tijd om nu weer eens een update te geven hoe het met deze kwaliteit op dit moment staat.

Op de komende proeverij gaan we de volgende “waaghalzen” beoordelen.

We beginnen uiteraard met een klassieke Schotse Highlander, die we mooi als referentiekader kunnen gebruiken. Gevolgd door, een in de laatste jaren, steeds mooier wordende malt uit Wales. In Zweden staat de distilleerderij van Mackmyra die volgens de kenners weergaloze whisky’s maakt. Dan is het natuurlijk ook even tijd voor onze Nederlandse reus, een gloednieuwe, hoge kwaliteits, telg van Millstone. In dit rijtje mag uiteraard de U.S.A. niet ontbreken. In de Copperfox Distillery maken ze tegenwoordig een Malt die we absoluut niet over mogen slaan. Maar we gaan nog verder met een vrij nieuwe malt uit India van Paul John. Tja en hoe kun je nou in ‘s hemelsnaam Japan overslaan, de Nikka Coffeemalt is een lekkernij. In dit rijtje moet je gewoonweg Taiwan als uitsmijter hebben, de Kavalan Podium legt je met zo’n kwaliteit simpelweg het zwijgen op.

Kortom, dit is natuurlijk zeer interessant om mee te maken.

Iedereen boven de 18 jaar is natuurlijk weer van harte welkom.

Ik kijk er in ieder geval met grote interesse naar uit

 

Jan van den Heuvel

Opgeven kan via 0182-382566, in de winkel of huub@oostendorpwijnen.nl. 

Wilt u onze whisky nieuwsbrief ontvangen? Geef u dan op om van alle whisky activiteiten op de hoogte te blijven. Dat kan als u op de homepage klikt op "Aanmelden nieuwsbrief". U kunt dan kiezen voor wijn of whisky. We houden u dan op de hoogte van de whisky activiteiten.

O ja: voor de whisky-liefhebbers hebben we altijd een mooie single malt maandwhisky.

 

 

Even geduld a.u.b.