Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Whisky Proeverij 8 & 14 April GEANNULEERD

DE PROEVERIJEN SCHUIVEN WIJ DOOR NAAR NOG LATER TE BEPALEN DATUM

De eerstvolgende whisky-proeverij heeft als thema: 

The Supertrail; reis met Jan van Noord naar Zuid Schotland.
De proeverij zal plaats vinden op woensdagavond 8 april 2020 en dinsdagavond 14 april 2020. 
Plaats van handeling: Oostendorpwijnen.
Tijdstip van aanvang: 19.00 uur.

Organisator is Huub Oostendorp en de presentatie wordt verzorgd door Jan van den Heuvel.

Als je nu weet dat Schotland geen geweldig uitgestrekt land is, maar dat je toch zorgvuldig moet plannen om van alles te zien (incl. Whiskydistilleerderijen), is het dan ook erg handig dat je van tijd de weg gewezen krijgt.

Nu heb ik zo’n beetje heel Schotland wel gezien en talloze whisky’s geproefd, dus ontstond er in mijn hoofd een wel hele mooie route om dwars door Schotland van Noord naar Zuid te rijden. Ik noem het de Supertrail.

DE SUPERTRAIL

We beginnen in het uiterste Noorden van Schotland bij een gloednieuwe Distilleerderij nl. Wolfburn. Wat een avontuur was dat, ik  maakte kennis met Shane Fraser de productie manager. Een hele sympathieke kerel die rustig alles aan je vertelt.

Daarna zakken we iets en gaan we in Wick de Old Pulteney Distilleerderij bezoeken. Een oudje maar in Schotland een begrip. We proeven één van z’n topwhisky’s

Balblair is de volgende. Prachtige whisky’s van single years worden daar gemaakt.

Dan Glen Ord. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik zag toen ik de parkeerplaats van deze Distilleerderij op reed. Prachtig in het groen gelegen en ook nog eens de moeite waard om het gebouw zelf eens te bekijken.

Hoe gek het ook mag klinken in Nedeland wordt heel weing Oban gedronken. Heel typisch is dat, want de whisky is eigenlijk heel lekker. Deze Distilleerderij ligt in de gelijknamige plaats Oban.

We zakken verder af naar de Mull of Kintyre, waar Campbeltown ligt. Vroeger de plaats waar zo’n vele tientallen Distilleerderijen gegroepeerd lagen. Er zijn er nog een paar over, o.a. de majestueuze Springbank.

We nemen tot besluit de ferry naar Islay waar we een prachtige Port Charlotte van Bruichladdich zullen proeven. Overigens is er op Islay een gloednieuwe Distilleerderij te vinden nl. de Ardnahoe. We zullen het er zeker over hebben.

Nu vermeld ik als laatste een zogenaamde “opstap whisky”waar we mee beginnen dat is de Three Wood van Auchentoshan. Ik weet dat veel mensen de “Toshie” niet bovenaan hun verlanglijst hebben staan, maar deze Three Wood is een schitterende whisky die iedereen wel zo’n beetje de goede richting uit parkeert, vandaar dat ik deze heerlijke whisky aan het begin van de avond plan.

 

Uiteraard is iedereen vanaf 18 zeer welkom.

Jan van den Heuvel

Wilt u onze whisky nieuwsbrief ontvangen? Geef u dan op om van alle whisky activiteiten op de hoogte te blijven. Dat kan als u op de homepage klikt op "Aanmelden nieuwsbrief". U kunt dan kiezen voor wijn of whisky. We houden u dan op de hoogte van de whisky activiteiten.

O ja: voor de whisky-liefhebbers hebben we altijd een mooie single malt maandwhisky.

 

 

Even geduld a.u.b.