Blenden, dat vinden ze mooi, die Franse wijnboeren! Mooie begeleider van de BBQ, als aperitief of gezellig een glaasje op het terras.
Deze prachtige rode wijn bestaat uit Merlot en Grenache Noir. De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, twee regio's met een mediterraan klimaat. De oogst vindt 's nachts plaats. Ongeveer 20% van de blend rijpt drie maanden in Amerikaans eiken vaten, 80% rijpt in RVS vaten.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala aan verschillende bodems in de Languedoc.
De rosé is een blend van drie druivenrassen; Grenache, Cinsault en Syrah. De druiven worden 's nachts geoogst om oxidatie te vermijden. Elke druivensoort wordt apart gevinificeerd en daarna wordt de blend bepaald.
De wijnen van Sarl Ménard (Haut Marin) zijn bekroond met een Coup de Coeur in de Guide Hachette. Het gebied Gascogne was in het verleden bekend om de Armagnac. Vandaag de dag verdient het zijn sporen met rasse schreden op het gebied van de prima wijnen die er vandaan komen.
Fraaie, aromatische droge witte wijn uit Frankrijk, met geurnuances van toast, rijpe appel, mango en wat eikenhout. De zachte, milde smaak past goed bij verfijnde visgerechten, gevogelte of milde pasta.
Dit Domaine wordt gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audrey. De wijnen van dit kleine (48.000 flessen productie gemiddeld per jaar), maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette.
Dit Domaine wordt gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audrey. De wijnen van dit kleine (48.000 flessen productie gemiddeld per jaar), maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette.
Dit Domaine wordt gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audrey. De wijnen van dit kleine (48.000 flessen productie gemiddeld per jaar), maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette.
Pierre Degroote, een geboren ondernemer, heeft Belgische roots. Momenteel bezit hij een 1000-tal ha over de hele wereld samen met een aantal domeinen in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden situeren zich tussen Carcassonne en Toulouse in de gemeente Pennautier.
Geurige, droge witte wijn uit Frankrijk, met het aroma van rozen en rijp geel fruit. Dankzij zijn kracht goed te combineren met paté, klassieke aspergegerechten of gepocheerde vis.
Zuid-Franse witte wijn met een korte houtrijping: een typische, fruitige chardonnay met een sappige, volle smaak. Heerlijk bij koude schotels, visgerechten en salades.
Expressief, bloemig, flink wat body en romigheid, abrikoos, stevigheid en met voor een Viognier verrassend goede zuren. Charmeur.
Geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier, prima bij vele gerechten met vis of kip.
Wat krijg je hier fantastisch veel wijn voor je geld! De wijn barst van het rijpe zwarte fruit (pure cassis en kersen), heeft betrekkelijk weinig tannines en smaakt dus heerlijk rond en romig.