Als het om heldere, leerzame en toch zeer smakelijk opgediende informatie over eten en wijn gaat, moet je bij culi- en wijnschrijver Onno Kleyn zijn. Zijn feitenkennis is onberispelijk en hij kan bogen op vele jaren ervaring, zowel achter de schrijftafel als in de praktijk. Kleyn heeft een lange lijst boeken op zijn naam staan, waaronder Weg van wijn en zijn meest recente culinaire naslagwerk De Grote Kleyn. Voor het Volkskrant Magazine, een van de weekendbijlagen van landelijk dagblad de Volkskrant, schrijft Onno Kleyn al jarenlang een wijnrubriek, waarin hij op zijn eigen smeuïge wijze een wijn aan de lezer voorstelt en met een rapportcijfer beoordeelt. Een hoog cijfer is beslist een eer.
Verfijnde rode wijn met geuren van kers, pruim, kruidnagel en rokerig eiken. De smaak is vol met rijp rood en zwart fruit, goede fraîcheur en milde tannines. Soepele afdronk met nuances van ceder en peper.