Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Sluit melding" het kruisje hiernaast te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer
Do’s
Dont’s
Mythes
“Biefstuk moet je zo heet mogelijk bakken.”
“Door vooraf te zouten krijg je een droge biefstuk.”
“Biefstuk moet zo vers mogelijk zijn.”
“Per kant x minuten bakken geeft altijd hetzelfde resultaat.”
“Door heet te bakken schroeit de biefstuk dicht.”
“Als je boter met olie mengt verbrandt de boter minder snel.”
Tips
Methode 1
Bak de gezouten biefstuk kort bruin in de olie of geklaarde boter, laat een paar minuten rusten. Laat dan op een rekje doorgaren in de oven op 80 °C (langzaam) of 120 °C (snel) tot de gewenste temperatuur. Laat roomboter bruin worden in de gebruikte pan en lepel deze er af en toe over heen. Werkt ook goed met grote stukken.
Methode 2
Leg de ongebakken, ongezouten biefstuk op een rekje in de oven op 80 °C in de oven tot de gewenste kerntemperatuur. Laat even afkoelen en bak dan zeer kort op hoog vuur in olie bruin. Werkt goed met grote stukken vlees, die kunnen 100 °C hebben.
Temperatuur
Op welke temperatuur is een bepaalde gaarheid van de biefstuk bereikt? Bekijk het schema hieronder.
Rare | 47-51 | Helder rood |
Medium rare | 52-56 | Tussen rood en rosé |
Medium | 57-62 | Licht rosé |
Medium well | 63-67 | Tussen rosé en grijs |
Well done | 68+ | Grijs-bruin |
Voordelen eigen account