Chili heeft na Argentinië de grootste druivenaanplant van Zuid-Amerika en is de belangrijkste exporteur van dat continent. Het land ligt ingeklemd tussen de Stille Oceaan en de Andes, is extreem lang en smal – 5000 kilometer lang en amper 200 kilometer breed – en wordt doorkruist door valleien. Het klimaat wordt er bepaald door veel zonlicht en weinig neerslag. Irrigatie is daarom vaak onvermijdelijk. Veel wijngaarden zijn dan ook aangelegd op valleibodems vlak bij rivieren met smeltwater uit de Andes. Er worden tegenwoordig echter steeds meer wijngaarden aangelegd op hellingen, waar wijnen van hoge kwaliteit vandaan komen.
Chileense wijn is voor 80% rood. De meest aangeplante druif daarvoor is cabernet sauvignon, maar de ‘nationale’ druif is de succesvolle carmenère. In opkomst zijn verder syrah en, met name in koele gebieden, pinot noir. Bij wit overheersen chardonnay en sauvignon blanc.
Volrode Chileense wijn met een fraai aroma van eikenhout, kruiden en rijpe bosvruchten. De smaak is vol en aromatisch. Mooie wijn bij rund- of kalfsvlees of geurige stoofschotels.
Rode wijn uit Chili, met de geur van karamel, toffee en rijp rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Prima wijn om zo te schenken, maar ook goed te combineren met koude schotels of gerechten van de grill.
Deze robijnrode wijn is zacht en rijkelijk vol in zijn smaak. De geur is complex maar perfect in harmonie met aroma's van pruimen, kruiden, zwarte peper en toffee.
Helderrode wijn uit Chili met fruit en caramel in het het aroma en een volle, soepele smaak. Lekker bij koude (vlees)schotels, charcuterie, gegrild varkensvlees of gevogelte.
Fruitige witte wijn uit Chili met een lichte toastgeur, een vleugje eiken en een frisse, sappige smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij vis, zeevruchten of salades.
Fruitige witte wijn uit Chili met een lichte toastgeur, een vleugje eiken en een frisse, sappige smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij vis, zeevruchten of salades.