De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen. Deze rosé wijn is gemaakt van Tempranillo.
Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën. Verspreid over 5 fincas telt Bodega Sommos tesamen 355 hectare aan wijngaarden in de D.O SOMONTANO, aangeplant volgens de allernieuwste methodes. De eerste aanzet voor het maken van goede wijn vindt plaats in de wijngaard.
De wijnmakers van Alvarez y Diez weten wel wat ze met de Verdejo aan moeten. Met de gedachte “klimaat, bodem en druiven ras maakt de wijn” maakt dit familiebedrijf sinds 1941 kraakheldere Castilla y Leon wijnen.
Somontano ligt net onder de Pyreneeën en staat open voor vernieuwing. Vandaar dat er dus veel moderne, sappige wijnen van Franse druiven vandaan komen. Deze rode wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah met behulp van Franse houten vaten.
Somontano ligt, zoals de naam reeds impliceert, aan de voet van de bergen. De Pyreneeën om precies te zijn, aan de Spaanse kant. Hier zijn Franse druiven welkom, vandaar dat je hier gewoon monocepage (ééndruifs) en bicepage (tweedruifs) wijnen mag maken van bijvoorbeeld de Elzasser Gewürztraminer (zwoel en kruidig) en de Bourgogne-druif Chardonnay (zacht en iets notig).
De wijnen van Real Agrado zijn voorzien van de term ‘Viñedos en Propiedad’, wat wettelijk erkent dat Real Agrado uitsluitend werkt met eigen geteelde druiven. Hierdoor heeft de wijnmaker de volledige controle over de productie van de wijnen, van wijngaard tot fles.
Heel herkenbare, zijdezachte Rioja, met een prachtige balans tussen frisheid en zachtheid. Heerlijk bij vele gekruide gerechten, zowel van gevogelte als vlees. Ook lekker bij pittige voorgerechten.
Klassieke wijnmaakmethodes worden hier in een modern jasje gestoken. Het proces is in dit geval tot op de 10e graad qua temperatuur nauwkeurig geregeld. Dagelijks overpompen geeft een rijke concentratie aan deze wijn.
Volrode wijn met licht paarse nuances. Heerlijk fruitig van geur met frambozen en bramen, sappig en fris van smaak met een ronde, soepele en aromatische afdronk. Prima bij koude schotels, vleesgerechten of - licht gekoeld - op het terras.
Soepele, droge witte wijn uit Spanje met een aangenaam aroma van geel fruit, meloen en licht toast. Zacht van smaak. Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker bij koude en warme visgerechten.
Soepele Spaanse rode wijn met de geur van vers rood fruit en een toegankelijke smaak. Lichtjes gekoeld prima bij koude schotels en niet al te kruidige gerechten.
Zachte rode wijn uit het Spaanse La Mancha. Vol, aromatisch en soepel van smaak. Deze op eiken gerijpte wijn is heerlijk om zo te drinken, of bij (gegrild) rund- of varkensvlees.
Heerlijke, eikengerijpte rode wijn met een verfijnde geur van zwarte bes, kers, pruim, toast en peper. Vol en sappig met rijp fruit, soepele tannines en een mooie fraîcheur. De finale is aanhoudend met nuances van cacao en hazelnoot.