Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën. Verspreid over 5 fincas telt Bodega Sommos tesamen 355 hectare aan wijngaarden in de D.O SOMONTANO, aangeplant volgens de allernieuwste methodes. De eerste aanzet voor het maken van goede wijn vindt plaats in de wijngaard.
Somontano ligt, zoals de naam reeds impliceert, aan de voet van de bergen. De Pyreneeën om precies te zijn, aan de Spaanse kant. Hier zijn Franse druiven welkom, vandaar dat je hier gewoon monocepage (ééndruifs) en bicepage (tweedruifs) wijnen mag maken van bijvoorbeeld de Elzasser Gewurztraminer (zwoel en kruidig) en de Bourgogne-druif Chardonnay (zacht en iets notig).
Somontano ligt net onder de Pyreneeën en staat open voor vernieuwing. Vandaar dat er dus veel moderne, sappige wijnen van Franse druiven vandaan komen. Deze rode wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah met behulp van Franse houten vaten.
Somontano ligt, zoals de naam reeds impliceert, aan de voet van de bergen. De Pyreneeën om precies te zijn, aan de Spaanse kant. Hier zijn Franse druiven welkom, vandaar dat je hier gewoon monocepage (ééndruifs) en bicepage (tweedruifs) wijnen mag maken van bijvoorbeeld de Elzasser Gewürztraminer (zwoel en kruidig) en de Bourgogne-druif Chardonnay (zacht en iets notig).
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen. Deze rosé wijn is gemaakt van Tempranillo.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
De geschiedenis van Bodegas Lozano is in 1920 begonnen toen Juan Ramón Lozano besloot om wijn te gaan maken van de druiven uit zijn eigen wijngaard en deze wijnen ook te verkopen.
Deze rode wijn is gemaakt van de Tempranillo-druif, bekend van Rioja en Ribera del Duero. De wijn heeft minstens 6 maanden houtrijping gehad.
Soepele Spaanse rode wijn met de geur van vers rood fruit en een toegankelijke smaak. Lichtjes gekoeld prima bij koude schotels en niet al te kruidige gerechten.
Droge witte wijn uit Spanje, met een kenmerkend fris aroma van citrusfruit. Dankzij de volle smaak erg lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.
Soepele, droge witte wijn uit Spanje met een aangenaam aroma van geel fruit, meloen en licht toast. Zacht van smaak. Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker bij koude en warme visgerechten.
Spaanse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma en een toets van eikenhout. Goed te combineren met wat rijkere stoofschotels of gebraden rundvlees.
Heel herkenbare, zijdezachte Rioja, met een prachtige balans tussen frisheid en zachtheid. Heerlijk bij vele gekruide gerechten, zowel van gevogelte als vlees. Ook lekker bij pittige voorgerechten.
Complexe Cava met een krachtig aroma van kruiden, groene appel en toast. De smaak zet vol en fris in en eindigt aromatisch met een krachtige afdronk. Uitstekend aperitief bij amuses, maar ook te combineren met koude schotels met vlees en vis.
Passievrucht, verse ananas, groene banaan. Hm! Volle aanzet, weer een berg fruit, meloen, limoen in de finale.