Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent
Lekkere wijn recepten

Choucroute d’Alsace met vis

Gerecht voor 6 personen
Voorbereiding: ± 60 min

Ingrediënten:

  • 1kg zuurkool
  • 30 cl Riesling d’Alsace
  • 30 cl visfond
  • 200g roomboter
  • 1 bouquet garni
  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels olie
  • zout, peper

Wat betreft de vissoorten kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld:

  • 300g zeeduivel in 6 porties
  • 300g gerookte schelvis in 6 porties
  • 12 mosselen
  • 12 gamba’s
  • 6 sint-jakobsschelpen

Bereidingswijze:

  1. Spoel de zuurkool om met water en druk het vervolgens uit tussen de palmen van je handen. Hiermee verdwijnt het zuur uit de kool.
  2. Bak de ui in de braadpan met een beetje roomboter.
  3. Voeg de zuurkool toe, en vervolgens 20 cl Riesling en 20 cl visfond. Voeg naar smaak zout en peper toe en ook de bouquet garni.
  4. Laat dit 45 minuten in een afgedekte braadpan sudderen.
  5. Snijd een sjalotje fijn en leg ze in de braadslee.
  6. Voeg een klontje boter toe net als de 5cl Riesling, 10cl visfond, de vis en de mosselen.
  7. Leg daarbovenop de in ronde plakjes gesneden citroen.
  8. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Schuif de braadslee ongeveer 7 minuten de oven in (stand 210 °).
  10. Bak in de tussentijd in een hete koekenpan de gamba’s en de sint-jakobsschelpen in olie. Ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Witte botersaus

  1. Hak de laatste sjalot fijn en doe dit in een steelpannetje met de rest van witte wijn.
  2. Voeg zout en peper toe en laat inkoken.
  3. Voeg vervolgens de crème fraîche toe.
  4. Laat het gedurende 1 minuut sudderen en voeg dan de roomboter toe en klop met een garde. 
Bronvermelding: Foto: © Creations Etoile - Conseil Vins Alsace
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.