Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Ribeye met gepofte champignons

Ingrediënten:

  • 2 stukken ribeye van 250 gram
  • 2 grote portabello paddestoelen
  • 4 grote plakken salami
  • Zwarte olijven zonder pit
  • Kappertjes

Bereiden:

  • Leg de paddestoelen in een ingevette ovenschaal met de salami er op en onder
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven op 180 °C
  • Laat afkoelen en snijd de champignons in plakken, net als de olijven
  • Verwarm op het laatste moment de champignons, olijven en kappertjes 1 minuut in wat olie
  • Laat het vlees een uur op temperatuur komen en bestrooi met zout
  • Bak stevig aan in de roomboter en bestrooi daarna met versgemalen peper
  • Leg 10 à 15 minuten op een rekje in de oven van 70 °C. Zet ook de borden in de oven
  • Snijd het vlees in mooie plakken en leg op de warme borden
  • Bestrooi met iets zout en stevig zwarte peper
  • Verdeel het champignonmengsel en wat olijfolie over het vlees
  • Serveer met een rucola-salade en je favoriete aardappelgarnituur

Wijn-spijs: Cercius Côtes du Rhône

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Ouderwets lekkere Madiran

Laffitte Teston Reflets du Terroir Madiran 2015

Gebruikte druiven: Tannat, Fer Servadou (Pinenc), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (Bouchy). De koppige en viriele Madiran bevat vooral de druif Tannat en is hierdoor erg tanninerijk met een groot bewaarpotentieel.

9,60

12 flessenprijs, prijs per fles 8,80

Even geduld a.u.b.