Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort
Zoek op producent

Welke wijn hoort er bij?

Wij willen onze klanten zoveel mogelijk helpen om een goede keuze te maken voor de wijn/spijscombinatie. Veel klanten stellen de vraag: Welke wijn hoort er bij? Bij elk gerecht of ingrediënt is het mogelijk om een heerlijke wijn te kiezen. Hier proberen wij uitleg te geven wat er past bij elk gerecht. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel voor een advies.

Welke wijn bij kaas?

Welke wijn kies je bij kaas? Wij helpen je graag op weg! Iedere kaas heeft namelijk een ideale wijn. Hieronder hebben we wat handvaten gegeven om goede wijn-kaas combinaties te maken. Want de tijd dat een glas port bij een kaasplateau de standaard is, is voorbij. Lees hier verder om te kijken welke wijn bij kaas past.

Welke wijn bij pasta?

"Pasta" bestaat niet. "Wijn bij pasta" dus ook niet. We kijken altijd naar welke pasta met welke saus geserveerd wordt. En of het geserveerd wordt op de Italiaanse manier (75 gram pasta als primo) of op de Hollandse manier: een bord vol als avondeten. Lees hier verder om te kijken welke wijn bij pasta past.

Welke wijn bij asperges?

Ook voor asperges geldt: er is niet 1 soort wijn die bij alle asperges past. Net zoals er geen "wild-wijn" bestaat die bij alle soorten en bereiding wild past. Bekijk hier welke wijn bij asperges past.

Welke wijn bij lamsvlees?

Wij gaan er vanuit dat u een mooi lammetje op de kop heeft getikt. Lamsvlees is verfijnd en fragiel met een prachtige smaak. Bekijk hier welke wijn bij lamsvlees past.

Welke wijn bij wild?

Bij wildwijnen valt vooral op dat ze vaak zwoel zijn en weinig zuren hebben. Dit omdat wild vaak met licht zoete garnituren word geserveerd. Lees hier verder om te kijken welke wijn bij wild hoort.

Welke wijn bij biefstuk?

Er zijn veel soorten biefstuk en veel soorten saus. De saus is belangrijk, want de garing en het vetgehalte zijn niet zo gek belangrijk voor de wijn. Lees hier verder als u meer wilt weten over wijnen bij biefstuk?

Welke wijn bij stamppot?

Bij stamppot kun je gewoon wijn drinken. Dat hoeft geen topwijn te zijn, maar gewoon lekkere, doordeweekse wijn uit grote glazen. Stamppot is niet zo verfijnd maar stoer. Meer informatie over wijnen bij stamppot?

Welke wijn bij rollade?

Rollade is een fantastisch kerstgerecht. Runderrollade is wat magerder en mag nog een vulling hebben. Maar welke wijn kies je bij rollade?

Even geduld a.u.b.