Andere wijn en spijstips
Assortiment
Bij eend eten we vooral de poten en de borst. Daar de borst vaak rosé gegeten wordt, kijken we vooral naar de saus. Eendenpoten zijn vaak geconfijt en al dan niet krokant gebakken.
Op zoek naar een wijn bij eendenborst met portsaus, eendenborst met sinaasappelsaus (canar à l'orange) of geconfijte eendenpoten? Bekijk dan hieronder onze wijntips voor gerechten met eend.
Donkerrode, Franse wijn met de geur van donker fruit, kruiden en eikenhout. De smaak is vol en krachtig en past goed bij stoofschotels, haas of lam. Ook heerlijk bij kaas en stokbrood.
Volle, dieprode wijn uit Italië, met een intense geur van rijp fruit, pruimen en vanille. Goed te combineren met stoofschotels en heerlijk bij de barbecue of een romige kaas.
Volrode wijn uit Frankrijk, gemaakt van cot- en merlotdruiven. Het aroma is fris en fruitig, met nuances van aardbeien en bessen. De volle, soepele smaak past goed bij gevogelte of fijne roomkazen.
Geurige Franse rode wijn met rijp rood fruit, kruiden en een vleugje eiken in het aroma. De smaak is zacht, soepel, toegankelijk en aromatisch. Mooie wijn bij licht gekruide gerechten, kaas of buiten de maaltijd om.
Voordelen eigen account